Töötoad

Klaara-Manni puhkekeskuses pakume aktiivset tegevust nii suurematele kui väiksematele külalistele, gruppidele ja tiimidele, peredele ja sõpruskondadele.

Aianduslikud töötoad

Klaara-Manni on alguse saanud aiandusest ning meie maheaias elab ja hingab loodus igas peenras, igas seemnes ja igas saagis. Meie köök toetub sellele, mida ise kasvatame – enamus köögivilju, ürte ja maitsetaimi valmivad just siin, meie oma maa viljakas mullas. Toimetame kestlike põhimõtete järgi, väärtustades mahekasvatust, loodushoidu ja teadlikku toidukultuuri.
Aiasaaduste väärindamine on meie jaoks loomulik osa elust: hoiame suve maitset keldris, hoidlas ja sügavkülmas, et jagada seda ka siis, kui aed puhkab lume all.
Meie aianduslikud töötoad kutsuvad avastama, sest loodus, aiandus ja kokandus üheskoos on loominguline kunst. Siin pole õigeid ega valesid vastuseid – tuleb vaid usaldada oma tundeid, katsetada ja lasta loodusel end inspireerida.

Ausa aiavilja töötuba Klaara Manni Puhkekeskuses

Ausa aiavilja töötuba – EHE mahe-elamus!

Maheaias räägime mahekasvatusest ja mis vahe on mahekasvatatud ning keemiliste väetiste baasil turgutatud köögiviljade vahel, valmistame käsitöölimonaade või -smuutisid.

Mahe-töötoa täpsem kirjeldus »

Kestvus: 2 h
Hind: 28 €/in

Umbrohtude töötuba Klaara Mannis suvel

Umbrohutoitude töötuba – Looduse maitsete avastamine

Avastame koos looduse peidetud aardeid ja õpime, kuidas neist valmistada lihtsaid, maitsvaid ja tervislikke roogasid! Tihtipeale leiame aiast umbrohtusid, mida me sinna ei soovi, kuid nendes peitud tõeline vägi – saame neid kasutada oma toidus ja iluhoolduses. Töötoas vaatame, millised ‘umbrohud’ erinevatel hooaegadel aias on ja läheneme neile teise, positiivse printsiibi alt. Võib juhtuda, et hakkad umbrohtusid hoopis armastama! Töötoas valmivad erinevad pestod ja smuutid vastavalt hooajal. Osalejatele jagame nippe meie köögist, mida igapäevaselt külaliste kostitamsiel kasutame.

Umbrohutoitude töötuba täpsem kirjeldus »

Kestvus: 2 h
Hind: 28 €/in

Mullagurmee - elus maa ja taimede toidulaud

Mullagurmee – elus maa ja taimede toidulaud

Muld on taimede nähtamatu köök, kus toimub tõeline gurmee — mikroelust pulbitsev kooslus, mis toidab ja hoiab kogu elu. „Mullagurmee“ töötoas läheme sellele salamaailmale lähemale, et mõista, kuidas loodus ise oma taimi kasvatab.

Külastame Matogard OÜ tootmist, mis asub vaid 3 km Klaara-Mannist Puhkemajast, ning tutvume, kuidas sünnivad erinevad kasvusubstraadid. Uurime mulla mikrobioloogiat, räägime komposteerimisest ja taimede tegelikest toitainevajadustest – sellest, kuidas leida tasakaal elava mulla ja terve taime vahel.

See töötuba sobib kõigile, kes hindavad mahekasvatust, teadlikku aiandust ja looduse rütme. Tule ja avasta, kuidas mõelda mullast kui elus olendist – ning miks tõeline viljakus algab just sealt, kust silm enam ei näe.

Kestvus: 1 h
Hind: 8 €/in

Kokanduslikud töötoad

Kohalik tooraine – vanad tavad – tänapäevased maitsed

Klaara-Manni köök on kantud usust, et hea toit on terviklik elamus – see rõõmustab nii maitsemeeli kui ka toetab keha. Meie töötubades kohtuvad vanaaegsed toiduvalmistamise viisid ja tänapäevane lähenemine, kus tähtsal kohal on kohalik tooraine ning tasakaalustatud menüü. Üheskoos valmistades sünnivad maitsed, mis toovad inimesed kokku ja loovad mälestusi.

Tokisaiade tegemise töötuba Klaara-Manni talv 1920px  (04)

Tokisaiade meisterdamine lõkkel

Värske õhk, lõkke soojus ja lõbus koosolemine. Igaüks saab lõkkel ise küpsetada magusa ja soolase tokisaia. Kõrvale pakume sooja glögi ja pähkleid. See on meeskonda liitev ning teistmoodi vahepala, mis sobib ideaalselt ka kohvipausi alternatiiviks.


Kestvus: 1 h
Hind: 10 €/in

Keldrituur koos degusteerimisega Klaara Mannis

Keldrituur koos degusteerimisega

Astume meie maakeldrisse ja teeme rännaku hoidistamise maailma. Jagame, kuidas kasvatame oma toorainet, milliseid vilju purki paneme, millistel põhimõtetel hoidistame ning kuidas sünnivad meie retseptid. Oluline on, et käitume toiduga kestlikult – ei raiska, austame loodust ja taaskasutame.
Töötoas valime keldrist mitmeid hoidiseid, mida degusteerime koduse küpsetise kõrvale. Lisaks valmistame kama, mille maitsestame vastavalt hooajale – näiteks mündi või värskete marjadega. See on ehe ja hariv kogemus, mis avab uue vaatenurga kohaliku toidu väärtusele.


Kestvus: 1,5 h
Hind: 25 €/in

Maitsetee rännak – degusteerimine ja amps Klaara Mannis

Maitsetee rännak – degusteerimine ja amps

Eesti loodus üllatab! Degusteerime viit erinevat teed, mis on kasvanud meie koduaias ja ümbruskonna metsades, kuid on üldsusele vähem tuntud. Teedega kaasnevad taimetarkuse jutud ja arutelud, kuidas ürte ja umbrohte igapäevaselt rohkem kasutada. Laual on kaetud Klaara-Manni köögist valitud magusad ja soolased ampsud, mis täiendavad taimeteede maitset.


Kestvus: 1,5 h
Hind: 25 €/in

Talvedesserdi valmistamine Klaara Mannis Talv

 Talvedesserdi valmistamine

Piduliku õhtusöögi krooniks sünnib üheskoos hõrk talvine dessert, mis on samaaegselt lihtne, maitseküllane ning inspiratsiooniks kodusel kokkamisel. Magus lõpetus, mis toob särtsu igasse lauda ja meeleolu igale peole.


Kestvus: 1 h
Hind: 10 €/in
(õhtusöök valitav hinnapakkumuse LISA 1-st)

Leivategu ja määrded töötuba Klaara-Mannis

 Leivategu ja määrded

Traditsioon ja põnev uudsus ühes ampsus. Töötoas valmivad tatra-näkileivad, mitmevilja ürdisepik ning pipra-kurkumi sai. Kõrvale valmistame kolm hooajalist leivamääret, mis teevad iga suutäie eriliseks.


Kestvus: 2 h
Hind: 23 €/in

Piparkoogi töötuba Klaara Mannis Talvel

Piparkoogitaigna töötuba

Lõhnav ja soe jõulumaitsete maagia! Iga osaleja valmistab endale kaasa pätsi piparkoogitaigent – valikus on nii klassikaline kui ka täisterataigen. Taigna sisse sõtkume vürtsid, mis lisavad maitseküllust ning aroomi. See töötuba on ideaalne nii meeskonnale kui ka perele koos meisterdamiseks.
Kestvus: 1,5 h
Hind: 21 €/in

Elamustoitlustuse töötuba Ise teeme ise sööme Klaara Mannis

Elamustoitlustuse töötuba „Ise teeme, ise sööme“

See töötuba haarab kaasa kogu seltskonna! Üheskoos köögis tegutsedes sünnivad maitsvad Eesti toidud, kus on ühendatud vanaemade retseptid ja tänapäevased maitsed. Teeme koos süüa, mis inspireerib ka kodusel kokkamisel veidi kastist välja mõtlema. Kooskokkamine liidab ja loob rõõmu – tulemuseks on 3-käiguline toiduelamus, kus saavad kõhu täis nii lihasööjad kui ka taimetoitlased ja veganid.
Katame laua, naudime oma kätetööd ning jagame lugusid ja maitseid. Soovi korral saab lisada ka elava muusika, mis muudab õhtu tõeliseks elamuseks.

Menüü on koostatud vastavalt hooajale!
Kooskokkamise töötuba täpsem kirjeldus »


Kestvus: 3 h
Hind: al. 54 €/in

 Kõiki töötubasid saab kombineerida omavahel või siduda teiste Klaara-Manni elamustega – näiteks saunaõhtu, seminari- või peopaketiga.

Oluline teada!

  • Toidu erisoovidega saame arvestada, kui annate sellest meile eelnevalt teada koos menüüvalikuga (hiljemalt üks nädal enne üritust).
  • Palun teavitage meid kindlasti erisoovidest: gluteeni- ja laktoositalumatud, veganid ja taimetoitlased.

Kõik hinnad on näidatud koos käibemaksuga.
Minimaalne grupi osalustasu 200€ kui ei ole kokkulepitud teisiti.

Kooskokkamise töötuba ”Ise teeme, ise sööme!”

Elamustoitlustuse töötuba “Ise teeme, ise sööme” haarab endaga gastronoomiamaailma kaasa sõbrad ja kolleegid, liidab seltskonna vaimu ja maitsemeeled!

Piparkoogimaja töötuba

Piparkoogimaja valmistamise töötuba algab šabloonide lõikamisega, vajaminevate osade küpsetamise ning kokkupanemisega. Nüüd tuleb vaid lasta fantaasial lennata!

Umbrohutoitude töötuba – Looduse maitsete avastamine

Klaara-Manni Puhkekeskus kutsub sind umbrohutoitude töötuppa, kus avastame koos looduse peidetud aardeid ja õpime, kuidas neist valmistada lihtsaid, maitsvaid ja tervislikke roogasid!
Top