Klaara-Manni on alguse saanud aiandusest ning meie maheaias elab ja hingab loodus igas peenras, igas seemnes ja igas saagis. Meie köök toetub sellele, mida ise kasvatame – enamus köögivilju, ürte ja maitsetaimi valmivad just siin, meie oma maa viljakas mullas. Toimetame kestlike põhimõtete järgi, väärtustades mahekasvatust, loodushoidu ja teadlikku toidukultuuri.
Aiasaaduste väärindamine on meie jaoks loomulik osa elust: hoiame suve maitset keldris, hoidlas ja sügavkülmas, et jagada seda ka siis, kui aed puhkab lume all.
Meie aianduslikud töötoad kutsuvad avastama, sest loodus, aiandus ja kokandus üheskoos on loominguline kunst. Siin pole õigeid ega valesid vastuseid – tuleb vaid usaldada oma tundeid, katsetada ja lasta loodusel end inspireerida.
Maheaias räägime mahekasvatusest ja mis vahe on mahekasvatatud ning keemiliste väetiste baasil turgutatud köögiviljade vahel, valmistame käsitöölimonaade või -smuutisid.
Mahe-töötoa täpsem kirjeldus »
Kestvus: 2 h
Hind: 28 €/in
Avastame koos looduse peidetud aardeid ja õpime, kuidas neist valmistada lihtsaid, maitsvaid ja tervislikke roogasid! Tihtipeale leiame aiast umbrohtusid, mida me sinna ei soovi, kuid nendes peitud tõeline vägi – saame neid kasutada oma toidus ja iluhoolduses. Töötoas vaatame, millised ‘umbrohud’ erinevatel hooaegadel aias on ja läheneme neile teise, positiivse printsiibi alt. Võib juhtuda, et hakkad umbrohtusid hoopis armastama! Töötoas valmivad erinevad pestod ja smuutid vastavalt hooajal. Osalejatele jagame nippe meie köögist, mida igapäevaselt külaliste kostitamsiel kasutame.
Umbrohutoitude töötuba täpsem kirjeldus »
Kestvus: 2 h
Hind: 28 €/in
Muld on taimede nähtamatu köök, kus toimub tõeline gurmee — mikroelust pulbitsev kooslus, mis toidab ja hoiab kogu elu. „Mullagurmee“ töötoas läheme sellele salamaailmale lähemale, et mõista, kuidas loodus ise oma taimi kasvatab.
Külastame Matogard OÜ tootmist, mis asub vaid 3 km Klaara-Mannist Puhkemajast, ning tutvume, kuidas sünnivad erinevad kasvusubstraadid. Uurime mulla mikrobioloogiat, räägime komposteerimisest ja taimede tegelikest toitainevajadustest – sellest, kuidas leida tasakaal elava mulla ja terve taime vahel.
See töötuba sobib kõigile, kes hindavad mahekasvatust, teadlikku aiandust ja looduse rütme. Tule ja avasta, kuidas mõelda mullast kui elus olendist – ning miks tõeline viljakus algab just sealt, kust silm enam ei näe.
Kestvus: 1 h
Hind: 8 €/in
Klaara-Manni köök on kantud usust, et hea toit on terviklik elamus – see rõõmustab nii maitsemeeli kui ka toetab keha. Meie töötubades kohtuvad vanaaegsed toiduvalmistamise viisid ja tänapäevane lähenemine, kus tähtsal kohal on kohalik tooraine ning tasakaalustatud menüü. Üheskoos valmistades sünnivad maitsed, mis toovad inimesed kokku ja loovad mälestusi.
Värske õhk, lõkke soojus ja lõbus koosolemine. Igaüks saab lõkkel ise küpsetada magusa ja soolase tokisaia. Kõrvale pakume sooja glögi ja pähkleid. See on meeskonda liitev ning teistmoodi vahepala, mis sobib ideaalselt ka kohvipausi alternatiiviks.
Kestvus: 1 h
Hind: 10 €/in
Astume meie maakeldrisse ja teeme rännaku hoidistamise maailma. Jagame, kuidas kasvatame oma toorainet, milliseid vilju purki paneme, millistel põhimõtetel hoidistame ning kuidas sünnivad meie retseptid. Oluline on, et käitume toiduga kestlikult – ei raiska, austame loodust ja taaskasutame.
Töötoas valime keldrist mitmeid hoidiseid, mida degusteerime koduse küpsetise kõrvale. Lisaks valmistame kama, mille maitsestame vastavalt hooajale – näiteks mündi või värskete marjadega. See on ehe ja hariv kogemus, mis avab uue vaatenurga kohaliku toidu väärtusele.
Kestvus: 1,5 h
Hind: 25 €/in
Eesti loodus üllatab! Degusteerime viit erinevat teed, mis on kasvanud meie koduaias ja ümbruskonna metsades, kuid on üldsusele vähem tuntud. Teedega kaasnevad taimetarkuse jutud ja arutelud, kuidas ürte ja umbrohte igapäevaselt rohkem kasutada. Laual on kaetud Klaara-Manni köögist valitud magusad ja soolased ampsud, mis täiendavad taimeteede maitset.
Kestvus: 1,5 h
Hind: 25 €/in
Piduliku õhtusöögi krooniks sünnib üheskoos hõrk talvine dessert, mis on samaaegselt lihtne, maitseküllane ning inspiratsiooniks kodusel kokkamisel. Magus lõpetus, mis toob särtsu igasse lauda ja meeleolu igale peole.
Kestvus: 1 h
Hind: 10 €/in
(õhtusöök valitav hinnapakkumuse LISA 1-st)
Traditsioon ja põnev uudsus ühes ampsus. Töötoas valmivad tatra-näkileivad, mitmevilja ürdisepik ning pipra-kurkumi sai. Kõrvale valmistame kolm hooajalist leivamääret, mis teevad iga suutäie eriliseks.
Kestvus: 2 h
Hind: 23 €/in
Lõhnav ja soe jõulumaitsete maagia! Iga osaleja valmistab endale kaasa pätsi piparkoogitaigent – valikus on nii klassikaline kui ka täisterataigen. Taigna sisse sõtkume vürtsid, mis lisavad maitseküllust ning aroomi. See töötuba on ideaalne nii meeskonnale kui ka perele koos meisterdamiseks.
Kestvus: 1,5 h
Hind: 21 €/in
See töötuba haarab kaasa kogu seltskonna! Üheskoos köögis tegutsedes sünnivad maitsvad Eesti toidud, kus on ühendatud vanaemade retseptid ja tänapäevased maitsed. Teeme koos süüa, mis inspireerib ka kodusel kokkamisel veidi kastist välja mõtlema. Kooskokkamine liidab ja loob rõõmu – tulemuseks on 3-käiguline toiduelamus, kus saavad kõhu täis nii lihasööjad kui ka taimetoitlased ja veganid.
Katame laua, naudime oma kätetööd ning jagame lugusid ja maitseid. Soovi korral saab lisada ka elava muusika, mis muudab õhtu tõeliseks elamuseks.
Menüü on koostatud vastavalt hooajale!
Kooskokkamise töötuba täpsem kirjeldus »
Kestvus: 3 h
Hind: al. 54 €/in
Kõik hinnad on näidatud koos käibemaksuga.
Minimaalne grupi osalustasu 200€ kui ei ole kokkulepitud teisiti.